Kocioł elektryczny + pakiet cuk. CUCIMIX 30l Firex

Czas realizacji zamówienia:
6-8 tygodni
SKU
FIR_CBTE030_V1
Piotr Kulik
phone icon 507 [wyświetl numer]

Elektryczny kocioł do gotowania oraz elektryczny kocioł do smażenia i gotowania z dodatkowym pakietem cukierniczym CUCIMIX 30l Firex.

FIREX seria CUCIMIX 30L to kotły mieszające przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, gdzie można nie tylko gotować (do 100°C) ale także smażyć (do 220°C). Proces obróbki termicznej może być zaprogramowany; urządzenie samodzielnie realizuje recepturę krok po kroku.


Dlaczego CUCIMIX?

  • Kocioł ma podwójną funkcjonalność: GOTUJE i SMAŻY w zakresie temperatur od 20 do 220°C,
  • Automatyka i możliwość dokładnego, precyzyjnego programowania procesu krok po kroku pozwala na minimalizację obsługi kotła, przez co 1 operator może obsługiwać nawet 2-3 kotły jednocześnie,
  • Wygoda pracy; system zgarniaków i mieszadeł nie dopuszcza do uciążliwych przypaleń,
  • Duża powierzchnia dolna i niska ściana pozwalają z jednej strony na zwiększenie efektu smażenia/prażenia na płycie a z drugiej strony łatwość pracy,
  • Kocioł jest w pełni wychylny a dodatkowo może mieć zainstalowany zawór kulowy do zlewania płynów.
  • Sterowanie dotykowe Easy Touch Screen V1 z programowaniem i zapisem HACCP
  • 2 czujniki temperatury: produktu oraz medium grzewczego
  • Budowa ze stali nierdzewnej AISI304 i AISI316
Dane techniczne CUCIMIX CBTE030:

  • Pojemność robocza kotła: 30l
  • Zasilanie elektryczne: ~400V 50/60Hz 3N+PE AC
  • Moc grzewcza kotła: 6,2kW
  • Moc pakietu cukierniczego: 3,0kW
  • Obroty zgarniaków: 6-22 obr/min
  • Moc silnika zgarniaków: 0,37kW
  • Zakres temperatury płyty dolnej: 20 – 200 °C
  • Zakres temperatury ścian kotła: 20-130 °C
  • Przyłącze wodne: ½”
  • Ciśnienie wody (max): 50-300 kPa
  • Wymiary kotła wewnątrz: Ø450 h:235
  • Wymiary urządzenia
  • Waga urządzenia netto: 115kg


Do jakich produktów najczęściej stosujemy CUCIMIX?

PIEKARNICTWO:

  • Zaparzanie ziaren (w wodzie)
  • Zaprażanie ziaren (na sucho)
  • Farsze kapuściane i mięsne
  • Wszelka inna obróbka termiczna wymagająca wysokiej temperatury

CUKIERNICTWO:

  • Zaparzanie ciasta
  • Budynie i inne kremy mleczne
  • Karmele, kajmaki, tofee
  • Smażenie powideł
  • Gotowanie dżemów
  • Prażenie orzechów
  • Karmelizacja orzechów
  • Wszelka inna obróbka termiczna związana ze smażeniem lub gotowaniem

ŻYWNOŚĆ GOTOWA

  • Bigosy
  • Gulasze
  • Kasze
  • Farsze pieczarkowe
  • Sosy np. sos mięsny bolognese
  • Smażone mięso mielone jako farsz
  • Świeżonka; kawałki mięsa z cebulą w sosie
  • Smażenie cebuli
  • Wytapianie smalcu
  • Gotowanie zup i dań jednogarnkowych
  • Gotowanie ziemniaków czy to na farsz czy na puree (znakomity efekt w Autoclave)
  • Smażenie i gotowanie warzyw i owoców
  • Wszelka inna obróbka termiczna związana ze smażeniem, duszeniem czy gotowaniem

Elektryczny kocioł do gotowania i smażenia bez dodatkowego pakietu cukierniczego CUCIMIX 30-70l Firex