PLN

Targi Food Tech Expo 2023



Tegoroczne targi już za nami, ale my już teraz chcielibyśmy zaprosić Państwa na kolejne targi z naszym udziałem.

Informacje na temat targów oraz pokazów w Hert publikujemy w mediach społecznościowych i na stronie.


TERMIN: 28-30.11.2023r.

MIEJSCE: Ptak Warsaw Expo / Al. Katowicka 62 / 05-830 Nadarzyn

GODZINY:

28-30.11.2023r. 10:00 - 17:00

Darmowy parking.

Bezpłatne bilety. Zarejestruj się!


Eksponujemy wybrane i sprawdzone w polskich zakładach urządzenia do produkcji spożywczej, w szczególności dla piekarnictwa, cukiernictwa, garmażerii, cateringów i producentów żywności gotowej.

Na targach zaprezentowaliśmy Państwu urządzenia takie jak:

Urządzenie do wydajnego mieszania delikatnych produktów VSM-F 300, Glass - NOWOŚĆ

Cechy:

  • Automatycznie otwierana i zamykana pokrywa,
  • Elektrycznie pochylany bęben,
  • Wysokość wyładunku dostosowana do indywidualnych potrzeb,
  • Zgarniacz oczyszczający ścianki i dno bębna,
  • Możliwość instalacji automatycznego załadunku,
  • Sterowanie przez panel dotykowy z rejestracją przebiegu procesu,
  • Kilka rodzajów mieszadeł dostosowanych do aplikacji,
  • Higieniczne, łatwo wymienialne uszczelki bębna bez demontażu elementów napędu,
  • Instalacja do przetwarzania w kontrolowanej temperaturze,
  • Ogrzewanie bezpośrednim wtryskiem pary,
  • Zintegrowana pompa próżniowa,
  • System dozowania składników,
  • Instalacja schładzająca.



Homogenizator do płynnych i półpłynnych produktów, serii AGM modele 15-25-40, Glass - NOWOŚĆ

GLASS seria AGM to specjalistyczne urządzenia do emulgowania i intensywnego mieszania. Możliwe jest również mieszanie produktów w próżni w celu uniknięcia przenikania powietrza do mieszanego produktu jak również funkcja grzania oraz schładzania.

Urządzenie serii AGM dedykowane jest dla:

  • Żywność gotowa; zupy, sosy, puree itp.,
  • Produkty delikatesowe i sery np. ser topiony, mleko migdałowe,
  • Produkty wegetariańskie i wegańskie, zamienniki mięsa,
  • Produkty cukiernicze, lodziarskie; kremy, pasty, dżemy,
  • Przyprawy sypkie i płynne np. marynaty,
  • Przemysł chemiczny, kosmetyczny i laboratoryjny.



Urządzenie do obróbki termicznej KIPPKO 1200, Berief - NOWOŚĆ

KIPPKO-1200 jest wychylnym, przemysłowym horyzontalnym kotłem do gotowania i smażenia, który zwiększa efektywność kuchni od 20 do 30% poprzez wprowadzone innowacje ! Przez ostatnie lata koncepcja KIPPKO zrewolucjonizowała na Całym Świecie wiele przemysłowych kuchni przygotowujących dania gotowe będąc używanym jako uniwersalne urządzenie do obróbki termicznej: zarówno gotowania jak i smażenia.



Krajalnica do krojenia w kostkę 850/1000 MHS

Krajalnica serii MHS 850/1000 to wielofunkcyjne krajalnice dla rzemieślników, supermarketów i kuchni stołówkowych jak również dla przemysłu mięsnego. Idealny do krojenia kostek, pasków i plasterków kiełbasy, surowego mięsa, warzyw i wielu innych produktów np. sera.



Krajalnica do mięsa PCE 70-21 KM MHS

Kompaktowa. Ekonomiczna. Bardzo mocna krajalnica do mięsa!

Produkty do cięcia:

Mięso, kotlety, karkówka, boczek, rolady, pieczenie, wyroby wędliniarskie, wędliny, sery.



Kocioł do obróbki termicznej Base Roboqbo

Jakie procesy możemy przeprowadzić w ROBOQBO?

  • ROZDRABNIANIE, nawet do frakcji 20µ dzięki zastosowaniu wysokich obrotów oraz noża z ząbkowanym bądź gładkim ostrzem emulsyfikacja nie jest problemem,
  • SCHŁADZANIE, które jest niezbędne przy mieleniu produktów na zimno np. pesto z rukoli, mąka migdałowa itp. Szybkie schładzanie umożliwia również pasteryzację produktów,
  • GOTOWANIE SFERYCZNE czyli w temperaturze ~100°C,
  • GOTOWANIE NADCIŚNIENIOWE czyli w temperaturze do ~120°C z ciśnieniem w kotle tj. znacznie przyspieszające gotowanie niektórych produktów,
  • GOTOWANIE PODCIŚNIENIOWE w częściowej próżni, gdzie woda wrze już w okolicach 65°C,
  • VACUUM STATYCZNE oraz DYNAMICZNE, umożliwiające zachowanie naturalnych (nieutlenionych) kolorów oraz bardzo szybką koncentrację produktu,
  • PRZYŚPIESZONA KANDYZACJA z zastosowaniem vacuum oraz specjalnego kosza do kandyzacji owoców, proces można znacznie przyspieszyć,
  • HOMOGENIZACJA za pomocą specjalnego młynu kulowego BILLA, za pomocą którego można przygotować np. krem czekoladowy a’la nutella.



Wychylny kocioł do gotowania z mieszadłem, seria BASKETT Firex

FIREX seria BASKETT to przemysłowe kotły do obróbki termicznej, gdzie proces gotowania i mieszania może być zaprogramowany i w pełni z automatyzowany. Obróbka termiczna do 100°C.

Produkty i zastosowanie:

  • Piekarnie: zaparzanie ziarna, zaparzanie ciasta,
  • Cukiernie: gotowanie własnych nadzień na bazie owoców, rozgrzewanie czekolady, polew, gotowanie ganaży, kremy itp.,
  • Horeca i przemysł spożywczy: zupy, gulasze, sosy, wszelka obróbka termiczna potraw do 100°C.



Systemy marynowania SMD Schomaker

Maszyna do marynowania typu SMD marynuje produkty w kąpieli zanurzeniowej. Marynowane mogą być m.in.:

  • steki - wołowe i wieprzowe, szaszłyki lub steki z mięsa mielonego,
  • filety z kurczaka, kawałki kurczaka lub szaszłyki z filetów,
  • kostki tofu, plasterki ziemniaków pokryte olejem smakowym lub z przyprawami.



Zmywarka kapturowa 9130 Jeros

Jeros 9130 zmywa podczas jednego cyklu:

  • do 15 sztuk blach 60x80 lub 60x100,
  • lub 45 sztuk blach 40x60,
  • lub 3 Euro-kosze o wysokości 40 cm,
  • lub 9 koszy o wysokości 20 cm,
  • lub osprzęt piekarniczy i cukierniczy różnych rozmiarów i ilości.

Maszyna do inkrustacji CORNUCOPIA KN-551 Rheon

Maszyna Cornucopia KN 551 marki Rheon to idealne narzędzie do zastosowania w produkcji żywności, począwszy od segmentu żywności gotowej aż do produkcji produktów cukierniczych. Dzięki zastosowaniu opatentowanej technologii inkrustacji produkowanie wysokiej jakości produktów staje się o wiele łatwiejsze. KN-551 to maszyna, która jest w stanie wyprodukować szeroki zakres gramatury produktów. Nawet produkty okrągłe do masy 300 gr nie stanowią dla niej problemu.



Dozownik PRO 2000i FOOD SERVICE Unifiller

Urządzenie PRO 2000i FOOD SERVICE jest dozownikiem zaprojektowanym do pracy pod dużym obciążeniem przy jednoczesnym utrzymaniu najbardziej wygórowanych norm sanitarnych w przemyśle spożywczym. Maszyna ta służy do dozowania dużych ilości produktów. Dozownik może pracować w liniach produkcyjnych z taśmowymi transporterami podnosząc efektywność produkcji. Urządzenie to stosuje się w szybkim i czystym dozowaniu wszelkich produktów płynnych i półpłynnych.



Dozownik UNIVERSAL 2000i SERVO FOOD SERVICE Unifiller

Urządzenie Universal 2000i Servo FOOD SERVICE jest wyjątkowym dozownikiem z przeznaczeniem dla przemysłu cukierniczego i spożywczego. Maszyna ta posiada elektronicznie sterowany wolumetryczny dozownik tłokowy. To wysokowydajne urządzenie zostało zaprojektowane z myślą o zachowaniu najwyższych wymagań sanitarnych. Ten unikalny dozownik znajduje zastosowanie w pracy nad liniami produkcyjnymi i taśmami transportowymi podnosząc wydajność produkcji. Maszyna ta doskonale nadaje się do delikatnego dozowania i rozprowadzania zarówno stosunkowo ciągnących się jak i płynnych produktów takich jak nadzienia (z kawałkami i bez), sosy, delikatne nadzienia z musu, zupy, nadzienia do ciast i wiele innych.



Maszyna z pistoletem dozującym do mas ELF 400 Unifiller

Unifiller ELF 400 jest idealnym i ekonomicznym rozwiązaniem w procesie dozowania i wylewania mas. Może być używany w celu dozowania mas cukierniczych takich jak ciasta biszkoptowo - tłuszczowe, kremy, nadzienia owocowe z cząstkami owoców, marmolady, masy czekoladowe i wiele innych. Ważną zaletą tego urządzenia jest to, że może być połączone z szerokim zasobem akcesoriów włącznie z końcówkami dozującymi i dyszami ręcznymi.



Witryny Longoni

Linia witryn VITRA, dostępna w wersjach z przeszkleniem od 1 do 4 stron, doskonale łączy w sobie elegancki design z nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi, jak np. cyfrowy sterownik Soft-Touch zintegrowany z powierzchnią szklanych drzwi. Jako opcja może zostać wyposażony w moduł do zdalnej łączności.


Linia CLASSICA to najbardziej niezawodny produkt dostępny na rynku witryn chłodniczych. Linia ta, produkowana od ponad 15 lat, została ostatnio przeprojektowana, nadając jej aktualny wizerunek. Kwadratowe srebrne profile aluminiowe, cyfrowy sterownik umieszczony w kratce czołowej, w połączeniu z niezawodnymi systemami chłodniczymi, czynią linię Classica najbardziej popularną witryna na rynku.


Szafa piekarnicza chłodnicza Liebherr

Od dziesięcioleci firma Liebherr zdobywa doświadczenie i prowadzi prace badawczo-rozwojowe w dziedzinie chłodzenia, co stanowi gwarancję najwyższej jakości urządzeń chłodniczych. Dzięki stosowaniu wyłącznie najwyższej klasy kompresorów, kondensatorów, parowników i innych elementów układu chłodzenia firma Liebherr tworzy energooszczędne urządzenia generujące niskie koszty eksploatacji.


Lada chłodnicza Ellada

Model Ellada jest produkowany w dwóch wysokościach (125 i 148cm) oraz trzech szerokościach (75, 97, 136cm). Wszystkie szyby są podwójne zespolone, co przekłada się na dobrą izolację, niskie zużycie energii elektrycznej oraz zapobiega wytrącaniu się wody na powierzchni szyb (szyby nie zaparowują).


Konserwator do lodów wentylowany wolnostojący Dolce Vita 6

Konserwatory do lodów Dolce Vita są wyposażone w statyczny układ chłodniczy (z wymuszonym rozprowadzeniem zimnego powietrza), co gwarantuje jednakową temperaturę w całym konserwatorze, a lody przechowywane są w optymalnych warunkach. Dodatkowo zamontowane w pokrywie grzałki zapobiegają wykraplaniu się wody i przymarzaniu pokrywek.