Dozownica aseptyczna Fenco
na zamówienie

Dozownica aseptyczna Fenco – na straży higieny w zakładach przetwórstwa owoców i warzyw
Zakłady przetwórstwa warzyw i owoców potrzebują profesjonalnych dozownic aseptycznych. Te maszyny odpowiadają za wydajne i higieniczne dozowanie różnego rodzaju produktów płynnych i półpłynnych (z cząsteczkami lub bez) do specjalnych, wysterylizowanych pojemników.
Główne zadanie dozownicy aseptycznej
Dozownica marki Fenco obsługuje przede wszystkim gęste produkty półpłynne z cząstkami stałymi lub bez, np. keczup, koncentrat pomidorowy, majonez, dżemy, marmolady itp.. Jest dostosowana również do obsługi produktów płynnych o różnej gęstości i lepkości, np. soków owocowych i warzywnych, przecierów, zup, pesto.
Dozownica aseptyczna Aseptica marki Fenco, która jest dostępna w wariancie jednogłowicowym i dwugłowicowym, służy przede wszystkim do pakowania purée i koncentratów do worków aseptycznych o pojemności od ok. 200 do nawet 1200 l. Pojemniki są wstępnie sterylizowane promieniami gamma.