Czekoladziarka CHOCOSPRAY 100 Bakon Food Equipment

Strona główna Cukiernictwo Dekoracja cukiernicza Czekoladziarka CHOCOSPRAY 100 Bakon Food Equipment
Czas realizacji zamówienia:
4-8 tygodni
SKU
BAK_CH100
Michał Barcicki
phone icon 507 [wyświetl numer]

Czekoladziarka CHOCOSPRAY 100/ 100 TWIN Bakon Food Equipment

CHOCOSPRAY 100 / CHOCOSPRAY 100 TWIN to kompaktowe urządzenia do bezpośredniego rozpylania (glazurowania) czekolady (mieszanki lub pokrycia) i innych podobnych mas bezpośrednio z otwartego podgrzewanego zbiornika. Maszyna doskonale nadaje się do szybkiej, efektownej, natryskowej dekoracji masami na bazie tłuszczu kokosowego - dekoracji ciast, powlekania kawałków marcepanu masłem kakaowym, efektu weluru, delikatnego sprayu oraz pasków. W celu uniknięcia zastygania czekolady oraz zachowania jej stałej temperatury i gotowości do pracy, zbiorniki mas są podgrzewane za pomocą systemu cyrkulacji gorącego powietrza, którego temp. jest regulowana cyfrowo, natomiast przewody i uchwyt pistoletu podgrzewane są elektrycznie. Występują dwie wersje: z jednym pojemnikiem i pistoletem lub z dwoma pojemnikami i pistoletami (wersja TWIN).

Jako opcje dodatkowe można zakupić kompresor lub mobilną podstawę jezdną.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Do rozpylania można używać każdego rodzaju czekolady lub podobnej masy,
  • Rozpylanie odbywa się bezpośrednio z otwartego zbiornika, podgrzewanego za pomocą obiegu gorącego powietrza,
  • System ogrzewania zamknięty - ogrzewane powietrze znajduje się w systemie cyrkulacji dla zapewnienia stabilnych warunków pracy z masą,
  • Podgrzewany elektrycznie wąż,
  • Końcówka pistoletu, odwieszona na uchwyt, ogrzewana w trakcie pracy maszyny,
  • Stabilna temperatura regulowana przy pomocy sterowania cyfrowego,
  • Oddzielnie regulowane ciśnienie masy i powietrza,
  • Pistolet działa na zasadzie tzw. systemu airmix “powietrza mieszanego” - technologia natrysku produktu z mieszaniem powietrza i niskim ciśnieniem,
  • Różne możliwości dekoracji dzięki osobnej regulacji ciśnienia cieczy i ciśnienia powietrza (efekt aksamitny, linie lub drobny spray).


Zalety urządzenia:

  • Czekolada zawsze gotowa do użycia,
  • Mobilna i kompaktowa konstrukcja,
  • Przyjazna w użyciu maszyna - intuicyjna i prosta obsługa,
  • Wysoka wydajność dzięki oszczędnemu używaniu masy,
  • Solidne wykonanie maszyny w standardzie higienicznym HACCP,
  • Ergonomiczna konstrukcja pozwala na łatwe utrzymanie czystości,
  • Urządzenie mobilne – jezdne lub w wersji stołowej.


Dane techniczne:

  • Wydajność: zależna od gęstości masy, ok. 400 cm³/min,
  • Konstrukcja obudowy wykonana ze stali nierdzewnej,
  • Sterowanie mieszane: manualne i elektroniczne,
  • Wymiary: 380x405x410mm, TWIN 380x505x410mm,
  • Zasilanie powietrzem: ciśnienie robocze 6 bar,
  • Zasilanie elektryczne: 220/50Hz, 0,5kW (model Twin 2 x 0,5kW),
  • Masa: ok. 22kg bez opcjonalnej podstawy jezdnej,
  • Wąż elastyczny: długość: 1,8 m.