PLN

Czekoladziarka CHOCO Bakon Food Equipment

Strona główna Cukiernictwo Dekoracja cukiernicza Czekoladziarka CHOCO Bakon Food Equipment
Czas realizacji zamówienia:
4-6 tygodni
SKU
BAK_CH2
Michał Barcicki
phone icon 507 [wyświetl numer]

Czekoladziarka CHOCO Bakon Food Equipment

Czekoladziarka CHOCO to kompaktowe urządzenie do bezpośredniego rozpylania (glazurowania) czekolady (mieszanki lub pokrycia) i innych podobnych mas bezpośrednio z otwartego podgrzewanego zbiornika. Maszyna doskonale nadaje się do szybkiej, efektownej, natryskowej dekoracji masami na bazie tłuszczu kokosowego - dekoracji ciast, powlekania kawałków marcepanu masłem kakaowym, efektu weluru, delikatnego sprayu oraz pasków. W celu uniknięcia zastygania czekolady oraz zachowania jej stałej temperatury i gotowości do pracy, zbiorniki mas są podgrzewane za pomocą systemu cyrkulacji gorącego powietrza, którego temp. jest regulowana cyfrowo, natomiast przewody i uchwyt pistoletu podgrzewane są elektrycznie. Występują dwie wersje: CHOCO 1 z jednym pojemnikiem i pistoletem lub CHOCO 2 z dwoma pojemnikami i pistoletami.

Jako opcje dodatkowe można zakupić kompresor lub mobilną podstawę jezdną.


Najważniejsze cechy urządzenia:

  • Do rozpylania można używać każdego rodzaju czekolady lub podobnej masy,
  • Natrysk odbywa się za pomocą pistoletu, który ma wiele możliwości regulacji,
  • 1 lub 2 pojemniki na masę, podgrzewane za pomocą obiegu gorącego powietrza,
  • System ogrzewania zamknięty - ogrzewane powietrze znajduje się w systemie cyrkulacji dla zapewnienia stabilnych warunków pracy z masą,
  • Podgrzewany elektrycznie wąż,
  • Końcówka pistoletu, odwieszona na uchwyt, ogrzewana w trakcie pracy maszyny,
  • Stabilna temperatura regulowana przy pomocy sterowania cyfrowego,
  • Oddzielnie regulowane ciśnienie masy i powietrza,
  • Pistolet działa na zasadzie tzw. systemu airmix “powietrza mieszanego” - technologia natrysku produktu z mieszaniem powietrza i niskim ciśnieniem (2 pistolety w komplecie),
  • Różne możliwości dekoracji dzięki osobnej regulacji ciśnienia cieczy i ciśnienia powietrza (efekt aksamitny, linie lub drobny spray).


Zalety urządzenia:

  • Czekolada zawsze gotowa do użycia,
  • Mobilna i kompaktowa konstrukcja,
  • Przyjazna w użyciu maszyna - intuicyjna i prosta obsługa,
  • Wysoka wydajność dzięki oszczędnemu używaniu masy,
  • Solidne wykonanie maszyny w standardzie higienicznym HACCP,
  • Ergonomiczna konstrukcja pozwala na łatwe utrzymanie czystości,
  • Urządzenie mobilne – wersja stołowa lub w opcji jezdnej na podstawie.


Dane techniczne:

  • Wymiary: CHOCO 1: 410 x 405 x 380 mm, CHOCO 2: 410 x 515 x 380 mm,
  • Waga: CHOCO 1: 16kg, CHOCO 2: 20kg bez opcjonalnej podstawy jezdnej,
  • Zasilanie elektryczne: 230 VAC + N + PE, 50/60 Hz,
  • Moc: CHOCO 1: 475W, CHOCO 2: 525W,
  • Wydajność: zależna od gęstości masy, max. CHOCO 1: 0,6L/min, CHOCO 2: 1,2L/min,
  • Pojemność zbiornika: CHOCO 1: 1x1 litr, CHOCO 2: 2x1 litr,
  • Konstrukcja obudowy wykonana ze stali nierdzewnej,
  • Sterowanie mieszane: manualne i elektroniczne,
  • Zasilanie powietrzem: urządzenie wymaga zewnętrznego kompresora powietrza,
  • Wymagane przyłącze powietrza 6 bar,
  • Podgrzewany wąż elastyczny: CHOCO 1: 1 sztuka lub CHOCO 2: 2 sztuki, długość: ok. 1,8 m,
  • Zakres temperatury: 0-60°C.

Zobacz również

/Zobacz również inne produkty z tej kategorii

Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 40 Bakon Food Equipment
Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 40 Bakon Food Equipment
15 296,94 zł 18 815,24 zł
Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 10 Bakon Food Equipment
Urządzenie do natrysku emulsji Bazz 10 Bakon Food Equipment
8 683,26 zł 10 680,41 zł